Lichaamsgerichte psychologie
Marjon Peeman

Wat levert het op?

Wat levert het op?

Veiligheid en draagkracht

Wat levert het op: veiligheid en draagkracht.

De therapie helpt je verder vanuit leren voelen, leren uiten van emoties, begrenzing en focussen vanuit een accepterende manier van werken. Vaak is de balans in je autonome zenuwstelsel verstoort. Het gaat dan om een te veel aan activiteit, wat we ‘arousal of vecht-vluchtreactie’ noemen. Of er is sprake van te weinig aan activiteit wat we ‘immobiliteit of bevriezen’ noemen. Chronische staten van weerstand (niet-flow) in ons lijf zijn zo goed als altijd symptomen van een verstoord autonoom zenuwstelsel. 

Door het herstellen van de balans in je autonome zenuwstelsel, loslaten van je spanningen en uiten van emoties ontwikkel je gevoelens van veiligheid en draagkracht.

Vertrouwen en respect

Wat levert het op: vertrouwen en respect.

Welke patronen wil je veranderen? Gevoelens zoals vreugde, angst, verdriet en boosheid krijgen de ruimte, waardoor je vrijer om leert gaan met je patronen, spanningen, emoties en gedachten. In de behandeling kijk ik met je naar de oorzaak en de achterliggende dynamieken van je klachten. Samen gaan we aan de slag om inzicht te krijgen en ervaringsgericht te werken met onderliggende gedachtenpatronen/mind-set, gevoelens en lichamelijke sensaties.

Hierdoor kun je patronen écht doorzien en doorbreken en ontwikkel je vertrouwen en respect voor jezelf en anderen.

Vrijheid en kwaliteit van leven

Wat levert het op: vrijheid en kwaliteit van leven.

De balans in je dagelijkse leven wordt zo stap voor stap herstelt. Je ontwikkelt manieren om vrij om te gaan met je patronen, emoties en gedachten, waardoor er steeds meer balans komt in je dagelijkse leven. Hoe kan je jouw eigen ruimte innemen en je weer prettig voelen? Welke balans en leefstijl past bij jou? Dit leidt tot veel meer vrijheid en kwaliteit van leven.