Lichaamsgerichte psychologie
Marjon Peeman

Over mij

Over mij

Vervolg je passies,
tegen elk beter weten in
Hugo Claus

Uit eigen ervaring weet ik dat alleen praten over niet voldoende is om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te integreren. Door zowel gevoel, gedachten en fysieke sensaties centraal te stellen in mijn persoonlijke ontwikkelingsproces als moeder en bij verliezen, ben ik in de wezenlijke stukken in mijzelf echt gaan ervaren en een plek gaan geven. Ik ben onder de indruk van de centrale rol die ons lichaam en onze hersenen spelen in de transformatie van mentale overtuigingen (mind-set), overlevingsstrategieën en gevoelens. Zo maak ik nu van mijn passie mijn werk.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door echt luisteren,
respect en aandacht voor ‘alles wat er is’.

We kijken samen vanuit openheid
wat nodig is om een nieuwe goede balans te vinden.

Na mijn studie rechten ben ik op uiteenlopende gebieden werkzaam geweest; van adviseur in de bouw tot mediator bij echtscheidingen. Na jong verlies van beide ouders en een echtscheiding, heb ik zelf ervaren dat ondersteuning vanuit de lichaamsgerichte psychologie en neurofeedback heel veel op kan opleveren. Ook als moeder van Mattijs (2015) ervaar ik dat het in balans blijven lang niet altijd vanzelfsprekend is. Door mijn eigen ervaringen en mijn passie om ècht in contact te zijn met anderen, ben ik me steeds meer gaan richten op het menselijk werk en heb de opleiding in lichaamsgerichte psychologie en neurofeedback gevolgd.

Lichaamsgerichte psychologie werkt met gesprek, massage, adem (hartcoherentie) en lichaamsbewustzijn. Het is een accepterende en transformerende manier van werken die diep inwerkt op oude overtuigingen en overlevingsmechanismen. Lichaamsgerichte psychologie inspireert me door de aandachtige manier van werken en de diepe werking van respectvol en open contact. Werken met neurofeedback heeft hier voor mij nog een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Op een eenvoudige manier je hersenen trainen, zodat de aansturing van je autonome zenuwstelsel blijvend beter functioneert, vind ik fascinerend. Het benutten van het lerend vermogen van je hersenen biedt mogelijkheden, waarvan ik nooit had durven dromen.

Het creëren van veiligheid en draagkracht, vertrouwen en respect voor jezelf en anderen en vrijheid en kwaliteit van leven zijn de basis van waaruit ik graag werk. Gevoelens zoals vreugde, angst, verdriet en boosheid krijgen de ruimte, waardoor je vrij om leert gaan met je patronen, emoties en gedachten. In mijn praktijk geef ik dit vorm in individueel en groepscontact vanuit de lichaamsgerichte psychologie en neurofeedback gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Meer informatie

Meer over de praktijk