Lichaamsgerichte psychologie
Marjon Peeman

Moederschap

Moederschap

Ineens ben je dan moeder, maar hoe doe je dat eigenlijk ‘moeder zijn’?

Moeder zijn is niet altijd een roze of blauwe wolk

Zwanger worden en moeder zijn is over het algemeen een positieve ervaring. Maar ook een periode waarin je voor jezelf, binnen je relatie en je gezin een nieuw evenwicht moet gaan vinden. Dit is lang niet altijd gemakkelijk.

Het is niet zo vreemd dat je af en toe uit balans raakt. Je loopt tegen je eigen grenzen aan, hebt het gevoel het niet aan de kunnen of je ervaart mechanismen in jezelf die je liever niet zou hebben.

Veel vrouwen lopen hier tegen aan. Allemaal redenen waardoor je niet meer kunt genieten van je moederschap. Naast moeder ben je partner, collega, vriendin, dochter, sporter etc. Hoe hou ik alle ballen in de lucht?

Ook komt het in deze periode veel voor, dat gemis voelbaar wordt, bijvoorbeeld een moeder die er niet meer is of dat je gebrek aan steun ervaart in je directe omgeving.

Of als het allemaal minder lekker loopt dan je had verwacht of het moederschap valt je tegen waar kun je dan terecht met je verhaal?

Allemaal onderwerpen waarbij je misschien behoefte hebt aan een stukje ondersteuning of uitwisseling. Loop je met vragen of klachten rond en heb je behoefte aan ondersteuning, neem dan gerust even contact met me op.

Marjon Peeman met haar zoon.

Wil je meer informatie over de cursus Mindful en gezond moeder zijn? Klik dan hier.

Meer over de praktijk