Lichaamsgerichte psychologie en neurofeedback
Marjon Peeman

Neurofeedback – onderzoek

Neurofeedback - Onderzoek

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat neurofeedback effectief is bij diverse psychische en/of lichamelijke klachten. Omdat Neurofeedback zich richt op het normaliseren van hersenactiviteit, komen er veel psychologische aandoeningen in aanmerking om te behandelen met neurofeedback, aangezien veel van deze aandoeningen in verband gebracht kunnen worden met afwijkingen in hersenactiviteit.

In de wetenschappelijke literatuur zijn er verschillen wat betreft de mate van evidentie voor de effectiviteit van Neurofeedback bij verschillende aandoeningen. Er zijn ook aandoeningen waarbij er wel enige wetenschappelijke evidentie bestaat dat Neurofeedback effectief is, maar door het gebrek aan (goede) wetenschappelijke studies is er nog veel wat we niet weten.

Een neurofeedback behandeling kan een goede behandelmethode zijn bij concentratieproblemen (ADD/ADHD), depressieve klachten, stress en burn-out, post traumatische stress, angst en paniekklachten en slaapproblemen. We werken uitsluitend met deze klachten, omdat voor deze aandoeningen een zekere wetenschappelijke basis voor neurofeedback bestaat.

Hersenen en hart op een weegschaal.